Παιδαγωγικά Συγγράματα-Βιβλία

Ο παιδαγωγός της αγάπης J. H. PESTALOZZI

Στο σύγγραμμα αυτό επιθυμούμε να δώσουμε στοιχειά σε όσους αναρωτιούνται κατά ποσό έχουν δίκιο πολλοί μελετητές που θεωρούν τον Πεσταλοτσι σαν το μεγαλύτερο παιδαγωγικό πνεύμα όλων των εποχών μαζί με το Σωκράτη τον οποίο συμπληρωνει. Στα 19 του χρόνια ο Pestalozzi εμφανίζεται παιδαγωγικός αρθογράφος...

Ο υπαρξιακός χαρακτήρας της αγάπης...


Ο Carl Rogers
Το παρόν βιβλίο αποτελεί μια πλήρη, εμπεριστατωμένη και αναλυτική εισαγωγή στη σκέψη και την πράξη του Carl Rogers, του αισιόδοξου διανοούμενου και διαμορφωτή της ανθρωπιστικής ψυχολογίας, ο οποίος πιστεύει στην κοινωνική παρουσία των προσώπων και διακηρύσσει πως "ο κόσμος που έρχεται θα είναι περισσότερο ανθρώπινος και πιο ανθρωπιστικός". Η σχεδόν απευθείας επικοινωνία του αναγνώστη με το συναρπαστικό λόγο του Αμερικανού ψυχολόγου -πρωτότυπο εύρημα του βιβλίου αυτού- θα αποδειχθεί χρήσιμη και ευεργετική σε όσους διαθέτουν ειδικό και επαγγελματικό ενδιαφέρον αλλά και σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν μια από τις σημαντικότερες μορφές του 20ού αιώνα.

Μελετήματα Ορθόδοξης Χριστιανικής Παιδαγωγικής
Τα κείμενα που συγκροτούν το παρόν βιβλίο της σειράς "Παιδαγωγική και Ψυχολογία του Προσώπου" ενώ είναι ποικίλα, συνάμα έχουν ένα κέντρο αναφοράς, την ορθόδοξη χριστιανική πίστη και παράδοση. Κάποια έχουν μορφή δοκιμίων και κάποια άλλα είναι μελέτες. Γι' αυτό και υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ τους, κυρίως ως προς τη μορφή των κειμένων. Τελικώς και μετά από πολλή σκέψη, κρίναμε συμφερότερο να μην οδηγήσει η ανάγκη ομοιομορφίας του βιβλίου σε μορφικές αλλαγές κάποιων κειμένων. Αρκετά από αυτά γράφτηκαν και δημοσιεύτηκαν ως άρθρα πολύ παλαιότερα. Δύο δημοσιεύτηκαν σε βιβλία, λίγα χρόνια πριν. Ένα, το τελευταίο, δημοσιεύεται εδώ για πρώτη φορά. Όλα, όμως δείχνουν ένα ακόμη πολύ βασικό προσωπικό ταξίδι που δεν έπαψε να κάνει παράλληλα η ψυχή μου. Ένα ταξίδι που τ' αγάπησα, αλλά και το φοβήθηκα πολύ όταν ένιωθα πως απειλούσε να μου κλέψει την ελευθερία της σκέψης μου. Ένα ταξίδι που το άφησα και το πήρα πάλι από την αρχή, πολλές φορές στη ζωή μου, ένα ταξίδι ειλικρινούς μαθητείας στην ορθόδοξη χριστιανική παράδοση.

Σχεσιοδυναμική Παιδαγωγική
Δεν βρίσκεται, υποστηρίζει ο συγγραφέας, ούτε στην προσωπικότητα του Δασκάλου ούτε στο διδακτικό αγαθό. Βρίσκεται μέσα στην υψηλής ποιότητας παιδαγωγική σχέση, που αναπτύσσεται ως δυναμική τρίτη οντότητα ανάμεσα στον παιδαγωγό και στον παιδαγωγούμενο, τόσο στην οικογένεια όσο και στο σχολείο
Ψυχολογία και οδηγητική της παιδικής και νεανικής ηλικίας Παιδαγωγική και ψυχολογία του προσώπου
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν στο παιδί και στο νέο άνθρωπο κατά την αναπτυξιακή τους προσπάθεια. Σε όλους όσους ασκούν οδηγητικό - παιδαγωγικό έργο, χωρίς διάκριση ρόλου, ιδεολογίας, γνωστικού υπόβαθρου και ειδικότητας.


Φίλοι και Συνεργάτες

Καθηγήτρια Irena Wojnar,
"Τα χρόνια περνούν , αλλά η φιλία με τον κ. Κοσμόπουλο μένει..."

Περισσότερα...

Εκδηλώσεις

Συνέλευση σχεσιοδυναμικής εταιρίας 20 Μαρτιου 2010 στο Πανεπιστήμιο Πατρών.


Διαδυκτιακή συνεδρία

Με τη συνδρομή της διαδυκτιακής τεχνολογίας μπορείτε να επικοινωνείτε με εικόνα, ήχο,και κείμενο με τον Καθηγητή Σχεσιοδυναμικής Παιδαγωγικής και Συμβουλευτικής Αλέξανδρο Κοσμόπουλο.

Συνάντηση

Σύνδεσμοι

www.upatras.gr (Πανεπιστήμιο Πατρών)
www.eap.gr
(Ε.Α.Π)
www.pfs-online.at/index-pfs.htm
(Προσωποκεντρικός Δικτυακός Τόπος Peter F.Schmid)
www.nrogers.com
(Δικτυακός τόπος Natalie Rogers)
www.carlrogers.info
(Δικτυακός τόπος
αφιερωμένος στον Carl Rogers)